Culemborgs Badkamerhuys
Culemborgs Badkamerhuys
Anthonie van Diemenstr 34B
4104 AE Culemborg
0345 519 932 - info@badkamerhuys.nl
Aangesloten bij
Bad in de slaapkamer - Bad in de slaapkamer

Bad in de slaapkamer? Dit moet je weten

Een bad in de slaapkamer geeft je woning een luxe uitstraling. Daarnaast is het ideaal als je droomt van een vrijstaand bad, maar de badkamer te klein is. Wel zijn er zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan een geschikte vloer en de juiste ventilatie. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van een stijlvol bad in de slaapkamer.

Badderen in de slaapkamer

Met een bad in de slaapkamer heb je een echte eyecatcher in huis. Wat voor bad kies je? Een vrijstaand bad geeft een luxe uitstraling, maar een bad tegen de muur is handig als je weinig ruimte hebt. Het is wel belangrijk dat het leidingwerk geschikt is om het sanitair op aan te sluiten. Jouw badkamerspecialist Culemborgs Badkamerhuys brengt graag de mogelijkheden van een bad in de slaapkamer in kaart. 

Geschikte vloer voor een bad in de slaapkamer

Het is gemakkelijk voor te stellen dat een vol bad gigantisch veel weegt. Om dit gewicht te kunnen dragen moet de vloer extra stevig zijn. Daarnaast moet je vloer tegen vocht kunnen. Een gietvloer of betonvloer zijn voorbeelden van mooie, praktische opties. In verschillende kleuren verkrijgbaar en 100% waterdicht. Liever een warme houtlook? Er zijn prachtige houtlook tegels verkrijgbaar, die net echt lijken. Ook kun je ervoor kiezen om onder het bad een geschikte vloer te plaatsen die subtiel overloopt naar de vloer in het slaapgedeelte.

Bad in de slaapkamer - Geschikte vloer en ruimtelijkheid
Bad in de slaapkamer - Geschikte vloer en ruimtelijkheid

Ruimtelijkheid en privacy

Als je een bad in de slaapkamer plaatst kun je ervoor kiezen om de hele ruimte open te laten. Zo heb je meer licht, meer ruimte en creëer je een echt wellness gevoel. Wil je privacy tijdens het badderen? Met een verplaatsbare scheidingswand of een verlaagde wand is het bad uit het zicht. Zo geniet je met meer privacy van je badsessie.

Met een bad in de slaapkamer heb je een echte eyecatcher in huis

Ventilatie in je slaapkamer

In bad gaan brengt nou eenmaal veel vocht met zich mee. Een goede ventilatie in de slaapkamer is dan ook noodzakelijk. Zorg dat er altijd een raam open staat tijdens het badderen of kies voor een geïntegreerd ventilatiesysteem. Zo blijft de luchtvochtigheid op peil. Wel zo fijn in een ruimte als de slaapkamer. 

Bad in de slaapkamer - ventilatie en verwarming
Bad in de slaapkamer - ventilatie en verwarming

Designradiator voor een optimaal klimaat

Het is fijn als je slaapkamer de juiste temperatuur heeft als je in bad gaat, maar ook als je gaat slapen. Kies daarom voor de juiste verwarming. Zo heeft Instamat prachtige designradiatoren, die je slaapkamer de perfecte temperatuur geven. Wil je ook een bad in de slaapkamer? Bezoek jouw badkamerspecialist Culemborgs Badkamerhuys om de mogelijkheden te bespreken.

 

Deel dit artikel
Bad in de slaapkamer - Sfeerbanner-water

Meer blogs over het ligbad
 

Bubbelbad: de 5 meest gestelde vragen

Overweeg je een bubbelbad in je badkamer? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Lees meer
 

Materiaal van een ligbad: dit zijn de verschillen

Wist je dat baden van verschillende materialen worden gemaakt? Lees meer over de voor- en nadelen van de materialen.

Lees meer
 

Bad schoonmaken:
4 tips 

Een bad schoonmaken is niet heel lastig. Met deze vier tips laten we zien hoe je het bad makkelijk poetst. 

Lees meer
Bad in de slaapkamer - Reviewblok
Wij scoren een
9.3
9.3 van 1 10
13-05-2020
Waardering van onze klanten Tijdens de besprekingen komt de toekomstige badkamer bijna op ware grote op een scherm, daardoor krijg je een duidelijk beeld hoe de badkamer gaat worden. Ook de offerte is zeer helder van opzet.
Bad in de slaapkamer - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties