Culemborgs Badkamerhuys
Culemborgs Badkamerhuys
Anthonie van Diemenstr 34B
4104 AE Culemborg
0345 519 932 - info@badkamerhuys.nl
Aangesloten bij
De beste planten voor in de badkamer - De beste planten voor in de badkamer De beste planten voor in de badkamer - De beste planten voor in de badkamer

De beste planten voor in de badkamer

Planten zijn goed voor jou en je badkamer. Ze filteren de lucht, zorgen voor extra zuurstof én geven een botanische sfeer. Niet elke plant voelt zich thuis in de vochtige badkamer. Daarom laten wij zien welke planten geschikt zijn en hoe je ze kunt stijlen. 

De beste planten voor in de badkamer - 1. Planten badkamer fotos
De beste planten voor in de badkamer - 1. Planten badkamer fotos

Badkamerplanten: onze top vijf

Douchen, badderen en tandenpoetsen. In de badkamer ontkom je niet aan een hoge luchtvochtigheid. Niet iedere plant vindt dit fijn. Welke planten wel geschikt zijn? Tropische planten die houden van warmte, gedempt licht en veel vocht. Wij zetten de vijf mooiste en meest geschikte planten voor je op een rijtje: 

1.     Varen

De varen is de ideale badkamerplant. De vochtige omgeving, het indirecte zonlicht en de hoge temperatuur doen de plant goed. Daarnaast staat of hangt hij prachtig in de badkamer

2.     Drakenplant

De drakenplant geeft een tropische sfeer aan je badkamer en is verkrijgbaar in diverse vormen. Als de lucht niet vochtig genoeg is krijgt de plant snel bruine plekken. Om die reden is de plant in de badkamer helemaal op zijn plek en zal hij geen bruine plekken krijgen.3.     Bamboe

Bamboe geeft je badkamer een natuurlijke look. Daarnaast past de plant zich goed aan in iedere ruimte. Hij heeft weinig licht nodig en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Ook mooi: accessoires van bamboe. Zo maak je de natuurlijke badkamer compleet.

4.     Lepelplant

De lepelplant is een prachtige plant met mooie, witte bloemen. Het fijne aan deze plant is dat hij gifstoffen uit de lucht filtert, zoals schimmel. De lepelplant heeft veel water nodig en staat het liefst in de schaduw. Ideaal voor je badkamer. 

5.     Aloë Vera

De Aloë Vera is een oersterke plant die prachtig in de badkamer staat. Daarnaast is de plant erg goed voor je huid! Als je de plant zat bent maak je er gemakkelijk een gezichtsmasker van of gebruik je het vruchtvlees als een natuurlijke aftersun.

Planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op, zoals schimmel.
Zo zorgen ze voor een schone en frisse badkamer.
De beste planten voor in de badkamer - 4. Hangplanten geven sfeer

Hangplanten geven sfeer

Ook hangplanten staan mooi in de badkamer. Hangende planten geven een speels effect aan je badkamer én ze zijn ruimtebesparend. Heb je veel inkijk in de badkamer? Hang een aantal planten voor je raam. Zo creëer je op een mooie manier meer privacy. Hangplanten die het goed doen in de badkamer zijn de Scindapsus, de Tilandsia en de Klimop. De Tilandsia haalt zijn voedingsstoffen uit de lucht en dankzij de vochtige omgeving heeft hij in de badkamer nauwelijks extra water nodig. Ideaal als je geen groene vingers hebt.

Deel dit artikel
De beste planten voor in de badkamer - Sfeerbanner-water

Gerelateerde blogs
 

De badkamertrends
van 2022

Benieuwd naar de top 5 badkamertrends voor 2022? Wij hebben de mooiste voor je verzameld. Welke stijl spreekt jou aan?

Lees meer
 

7 tips voor een natuurlijke badkamer

Toe aan een natuurlijke badkamer waar je gelijk tot rust komt? Ontdek welke producten en materialen niet mogen ontbreken!

Lees meer
 

Breng kleur in je badkamer!
4 trendy ideeeën

Kies jij voor luxe kleuren, pasteltinten, natuurlijke kleuren of een fel kleuraccent? Ontdek het in ons blog!

Lees meer
Wij scoren een
13-05-2020
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Tijdens de besprekingen komt de toekomstige badkamer bijna op ware grote op een scherm, daardoor krijg je een duidelijk beeld hoe de badkamer gaat worden. Ook de offerte is zeer helder van opzet.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief