Culemborgs Badkamerhuys
Culemborgs Badkamerhuys
Anthonie van Diemenstr 34B
4104 AE Culemborg
0345 519 932 - info@badkamerhuys.nl
Aangesloten bij
Onderhoudstips voor je badkamer - Onderhoudstips voor je badkamer Onderhoudstips voor je badkamer - Onderhoudstips voor je badkamer

Badkamer schoonmaken: onderhoudstips voor je badkamer

Je nieuwe badkamer is een grote investering waar je lang plezier van wilt hebben. Daarom is het belangrijk om het sanitair en de tegels op de juiste wijze schoon te maken en goed te onderhouden. Doe je dat, dan garanderen wij een zeer lange levensduur. Culemborgs Badkamerhuys kiest alleen voor kwalitatief goede materialen. Graag helpen we je met handige onderhoudstips voor je sanitair. Per materiaal kun je zo direct zien hoe je het schoonmaakt!

Badkamer schoonmaken met de juiste middelen

  • Gebruik uitsluitend milde schoonmaakmiddelen waarvan in de productinformatie uitdrukkelijk staat dat deze geschikt zijn voor de te reinigen materialen.
  • Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals antikalk en ammoniak, kun je niet gebruiken voor keramiek, kunststof, glas of tegels. Ook schuurmiddelen en staalwol zijn uit den boze, want die beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel soms niet meer mogelijk is.
  •  Gebruik een zachte doek, zeem of spons.
  • Gebruik geen microvezeldoekjes of vuilgommen. Deze bevatten vaak kleine schuurdeeltjes die krasjes kunnen achterlaten
Onderhoudstips voor je badkamer - schoonmaakmiddelen en doekjes
Onderhoudstips voor je badkamer - schoonmaakmiddelen en doekjes

Belangrijke onderhoudstips voor je sanitair

  • Maak alle oppervlakken altijd droog. Staand water kan schade veroorzaken op kitranden (schimmel) en tegels (kalk).
  • Chemicaliën of bijtende middelen moeten onmiddellijk met water worden afgenomen, om het glazen oppervlak te beschermen. Schuren en hard wrijven beschadigd het glazen oppervlak ook. Indien de douchewand met een antilkalk coating is behandeld, is het verstandig om met een zachte doek en een speciaal daarvoor ontwikkeld reinigingsmiddel de douchewand schoon te maken. 
  • Haarkleurmiddel, bleekmiddel en water boven de 65 graden kunnen de wastafel blijvend beschadigen

Onderhoudstips voor je badkamermeubel

Hoogglanzende meubelfronten beschikken over zeer goede reinigingsmogelijkheden, omdat het oppervlak compleet gesloten is. Vuil kan daardoor zonder veel krachtinspanning en zonder chemische middelen goed worden verwijderd. Let er wel op dat de gebruikte schoonmaakmiddelen (doekjes, sponsjes, enz.) extreem schoon zijn. Eventueel aanwezige zand- of stofdeeltjes kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken. Gebruik geen microvezeldoekjes!

Onderhoudstips voor je badkamer - tips voor wastafels
Onderhoudstips voor je badkamer - tips voor wastafels

Kunststof wastafels of baden 

Kunststof, zoals mineraalmarmer wastafels of acryl baden kunnen met gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden onderhouden. Gebruik geen schuurmiddelen en altijd een zachte doek of spons. Schoonmaakmiddelen op azijnbasis of kunstharsverdunners zijn niet geschikt voor kunststof oppervlakken. Tip: wil je jouw mineraalmarmeren wastafel extra beschermen? Behandel hem dan regelmatig met autowas. Hierdoor verdwijnen kleine krasjes en wordt de waterafstotende werking versterkt.

Natuursteen onderhouden 

Natuursteen is uniek door de oneffenheden, kleurverschillen en ingesloten deeltjes die ieder oppervlak van zichzelf heeft. Gebruikssporen horen ook echt bij natuursteen. Er mogen geen zuurhoudende onderhoudsmiddelen, bijtende reinigingsmiddelen en reinigers met azijn of citrus gebruikt worden. De uitstraling van natuursteen kan alleen worden behouden, als je vuil uitsluitend met een vochtige doek verwijdert. Wij raden je aan om het natuursteen te impregneren. Culemborgs Badkamerhuys in Culemborg adviseert je graag.

Onderhoudstips voor je badkamer - Tips voor natuursteen
Onderhoudstips voor je badkamer - Tips voor natuursteen

Behandeld keramiek schoonmaken

Heb je een keramiek wastafel en bad met een antikalk coating? Dan kun je deze niet schoonmaken met bleekwater. Dat tast de antikalk coating aan. In plaats daarvan kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken.

Chromen kranen poetsen

Voor het reinigen van chromen kranen adviseren wij geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Chroom blijft mooi als je het regelmatig met een zachte doek schoonmaakt en hiervoor een mild schoonmaakmiddel gebruikt.

Onderhoudstips voor je badkamer - spiegels en kranen schoonmaken
Onderhoudstips voor je badkamer - spiegels en kranen schoonmaken

Glas en spiegels schoonmaken

Helder glas van de douchewand kan met milde schoonmaakmiddelen en gebruikelijke glasreinigers goed worden schoongemaakt. Spiegels kun je met een schone zachte doek (zeem) met behulp van lauw water schoonmaken. Zorg dat de randen perfect droog zijn na de schoonmaakbeurt. Gebruik nooit zure, kalk reinigende of schurende producten. Deze tasten de randen van de spiegel aan. Gebruik bij voorkeur een spiegelreiniger zonder ammoniak. Zorg na gebruik van de badkamer dat er geen condens achterblijft op de spiegel. Spiegelverwarming zorgt ervoor dat je spiegel altijd condensvrij is.

Deel dit artikel
Meer blogs over schoonmaken
 

9 tips voor meer hygiëne in de badkamer

Hygiëne is extra belangrijk op dit moment. Welke producten dragen bij aan een hygiënische badkamer nu, maar ook in de toekomst?

Lees meer
 

Bad schoonmaken:
4 tips 

Een bad schoonmaken is niet heel lastig. Met deze vier tips laten we zien hoe je het bad makkelijk poetst. 

Lees meer
 

Schoonmaaktips voor een schone badkamer in 3 minuten!

Met deze schoonmaaktips houd je de badkamer stralend schoon met maar 3 minuten per dag.

Lees meer
Wij scoren een
13-05-2020
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Tijdens de besprekingen komt de toekomstige badkamer bijna op ware grote op een scherm, daardoor krijg je een duidelijk beeld hoe de badkamer gaat worden. Ook de offerte is zeer helder van opzet.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief