Culemborgs Badkamerhuys
Culemborgs Badkamerhuys
Anthonie van Diemenstr 34B
4104 AE Culemborg
0345 519 932 - info@badkamerhuys.nl
Aangesloten bij
Schimmel in de badkamer verwijderen - Schimmel in de badkamer verwijderen Schimmel in de badkamer verwijderen - Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer, hoe herken je het? Vaak zie je zwarte vlekken op het plafond, of heb je bruine of oranje voegen en kitranden. Natuurlijk wil je schimmel in de badkamer het liefst voorkomen. Wij vertellen je hoe. Heeft je badkamer al schimmelvlekken? Ook dan is er geen man overboord. Met een paar simpele trucs heb je de badkamer binnen een handomdraai weer stralend schoon en fris.

Hoe voorkom je schimmel in de badkamer?

Schimmels houden van vocht. Als je schimmel in je badkamer krijgt, dan duidt dat op een vocht- en ventilatieprobleem. Door goed te ventileren, muren en douchecabine af te drogen na het douchen en je badkamer te verwarmen geef je schimmels geen kans. Wordt jouw badkamer maar niet goed warm? Overweeg dan eens vloerverwarming. Dat is niet alleen goed tegen schimmel maar ook heerlijk warm voor je voeten.

Toch schimmel in je badkamer?

Geen paniek. Schimmel is natuurlijk erg zonde voor je badkamer, maar niet schadelijk voor je gezondheid. Omdat je er wel vervelende klachten als kortademigheid, prikkende ogen en huiduitslag van kunt krijgen is het goed om de schimmel snel te verwijderen. Bovendien, hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker het verwijderen gaat.

Schimmel in de badkamer verwijderen - 2.
Schimmel in de badkamer verwijderen - 2.

Schimmel van het plafond verwijderen

Zwarte schimmelplekken op je plafond of muur verwijder je eenvoudig met soda. Los 10 gram soda op in 1 liter water. Dit mengsel dep je vervolgens met een borstel of spons op de vlekken. Hierna laat je het rustig opdrogen. Als de vlekken niet volledig weg zijn kun je het een paar dagen later nog herhalen. Zo is je plafond zó weer fris.

Schimmel uit voegen verwijderen

Beschimmelde voegen of kitranden maak je schoon door een plantenspuit te vullen met bleekwater. Spuit de plekken goed in en laat het een paar uur intrekken. Eventueel kun je met een borstel of spons de voegen nog extra schoonpoetsen. Daarna spoel je alles goed schoon. Je zal zien dat je badkamer er echt van opknapt.

Schimmel in de badkamer verwijderen - 3.
Schimmel in de badkamer verwijderen - 3.

Hou je badkamer stralend schoon

Als je badkamer weer glanst en straalt, dan wil je dit natuurlijk zo houden. Let wel op wat voor schoonmaakmiddel je kiest. Agressieve schoonmaakmiddelen doen je badkamer vaak meer kwaad dan goed. Je verwijdert de antikalk-laag van je glaswand of de glans van je tegels. Met de Baden+ schoonmaakmiddelen maak je krachtig schoon zonder beschadigingen. Probeer bijvoorbeeld eens de Baden+ Sanitair reiniger. Een onmisbare alleskunner voor je badkamer!

Deel dit artikel
Schimmel in de badkamer verwijderen - Sfeerbanner-water

Meer over schoonmaken
 

Handige onderhoudstips
voor je badkamer

Je nieuwe badkamer is een grote investering waar je lang plezier van wilt hebben. Daarom geven wij graag een aantal onderhoudstips.

Lees meer
 

Schoonmaaktips voor een schone badkamer in 3 minuten!

Met deze schoonmaaktips houd je de badkamer stralend schoon met maar 3 minuten per dag.

Lees meer
 

5 tips voor een
blinkende douchecabine

Last van shampoo-, zeep- en kalkresten in je douchecabine? Met deze vijf tips maak je de douchecabine blinkend schoon.

Lees meer
Wij scoren een
13-05-2020
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Tijdens de besprekingen komt de toekomstige badkamer bijna op ware grote op een scherm, daardoor krijg je een duidelijk beeld hoe de badkamer gaat worden. Ook de offerte is zeer helder van opzet.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief