Culemborgs Badkamerhuys
Culemborgs Badkamerhuys
Anthonie van Diemenstr 34B
4104 AE Culemborg
0345 519 932 - info@badkamerhuys.nl
Aangesloten bij
 Trend: Urban nature - Trend: Urban nature  Trend: Urban nature - Trend: Urban nature

Vijf tips voor een eigentijdse
duurzame badkamer

We weten de natuur steeds beter op waarde te schatten. Daarom kiezen we ook in de badkamer veel vaker voor groen en duurzaam. Dat kan ook makkelijk, want er zijn tal van manieren om op een eigentijdse manier een duurzame badkamer te realiseren. Maak kennis met de trend Urban nature.

1. Groen in de badkamer

De sfeer van Urban nature creëer je natuurlijk met groen. Er zijn diverse planten die geschikt zijn voor een vochtige en meestal wat donkere ruimte als de badkamer. Krulvaren, venushaar en aloë vera bijvoorbeeld: ze zorgen voor extra zuurstof en geven je meteen een wellnessgevoel. Kan het jou niet groen genoeg? Kies dan voor een douchewand met prints uit de natuur of tegels met een houtprint: niet van echt te onderscheiden!

Deze planten zijn geschikt voor de badkamer. 

 Trend: Urban nature - 1. Groen in de badkamer
 Trend: Urban nature - 1. Groen in de badkamer

2. Duurzame badkamermeubels

Bij je keuze voor je badkamermeubel kun je letten op de herkomst van het hout. Er zijn duurzame badkamermeubels waarvoor gebruik is gemaakt van verantwoord gekapt hout. Informeer er gerust naar bij de Baden+ badkameradviseur, want deze kan je precies vertellen welke dat zijn. Wil je die duurzame sfeer ook doortrekken in het design? Combineer je meubel dan met bijvoorbeeld een natuurstenen opbouwwaskom in een rustige aardetint. Supertrendy!

 Trend: Urban nature - Banner - Badkamerboek Trends

Gratis inspiratieboek vol badkamertrends

Reserveer eenvoudig het 140-pagina tellende badkamerboek vol badkamertrends eenvoudig en haal 'm gratis en vrijblijvend op bij Culemborgs Badkamerhuys in Culemborg. In het Baden+ badkamerboek vind je ook de mooiste badkamers, binnenkijkers en slimme tips.

NU RESERVEREN

3. Waterbesparende kranen 

De badkamer is een ruimte waar je veel water kunt besparen. En dat is een wens die steeds meer mensen hebben en je daarom terugziet in de trend Urban nature. Er is bijvoorbeeld een ruime keuze in waterbesparende kranen. Met de Hansgrohe Ecostat thermostaat kranen kies je zeker voor duurzaamheid. Deze zijn namelijk voorzien van slimme technieken, waardoor je minder water gebruikt. Wil je een extra accent voor je duurzame kraan? Kies dan voor een waterbesparende kraan met dezelfde houtprint als je wastafel. Het oog wil ook wat, toch?

 

 Trend: Urban nature - 3. Waterbesparende kranen
 Trend: Urban nature - 3. Waterbesparende kranen

 4. Waterbesparende wc’s

Ook met de wc kun je een stuk zuiniger zijn. Waterbesparende wc’s gebruiken per spoelbeurt liters minder water, wat voor een gezin op jaarbasis al snel meer dan duizend liter betekent. Veel wc’s hebben hiervoor twee knoppen: een voor het grote reservoir (zes liter) en een voor het kleine reservoir (vier liter). Wil je een apart urinoir? Kies dan voor een variant zonder water en chemische middelen. Dankzij een innovatieve techniek worden vloeistoffen zonder problemen afgevoerd. Waterbesparend én reukloos! 

Kies voor een badkamermeubel van verantwoord gekapt hout

5. Papierbesparende douchewc

Papierbesparende douchewc’s maken een sterke opmars in de duurzame badkamer. Een douchewc is een combinatie van een gewoon toilet en een bidet, maar dan met een douchearm. Deze schuift naar buiten om je onderlichaam op een aangename manier te reinigen met water en lucht. Inderdaad: zonder papier! Het is misschien even wennen, maar deze methode groeit snel in populariteit.

.

 Trend: Urban nature - 5. Papierbesparende douchewc
Deel dit artikel
 Trend: Urban nature - Banner - Download stijlwijzer badkamertrends 2021

DOWNLOAD DE BADEN+ STIJLWIJZER 2021

Welke trendy stijl voor 2021 spreekt jou het meeste aan? Ontdek de vele mogelijkheden die elke stijl biedt voor jouw badkamer. Vind de leukste en mooiste producten. Zo helpen we je met onze Stijlwijzer badkamertrends 2021 op weg om je badkamer helemaal in te richten met de stijl die jij mooi vindt.

ONTDEK DE TRENDS VAN 2021

Meer blogs over trends
 

De badkamertrends
van 2021

Benieuwd naar de top 5 badkamertrends voor 2021? Wij hebben de mooiste voor je verzameld. Welke stijl spreekt jou aan?

Lees meer
 

Dit zijn de 10 tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de 10 tegeltrends van dit moment! Wist je dat retro tegels weer helemaal van nu zijn?

Lees meer
 

4 badkamerradiator trends 

Radiatoren voor de badkamer zijn er tegenwoordig in talloze vormen, kleuren en designs. Lees onze trends om je badkamer stijlvol te verwarmen. 

Lees meer
Wij scoren een
13-05-2020
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Tijdens de besprekingen komt de toekomstige badkamer bijna op ware grote op een scherm, daardoor krijg je een duidelijk beeld hoe de badkamer gaat worden. Ook de offerte is zeer helder van opzet.
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief